Подоляк: 1 червня остаточно зафіксувало, що ніякого відношення до сучасної цивілізації РФ не має

Подоляк: 1 червня остаточно зафіксувало, що ніякого відношення до сучасної цивілізації РФ не має

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що події 1 червня цього року в Україні остаточно зафіксували, що Росія не має жодного відношення до сучасної цивілізації.

Таку думку він висловив у інтерв’ю “24 каналу”, передає Укрінформ.

Коментуючи обстріл Росією України у День захисту дітей, Подоляк зауважив, що РФ показує своє справжнє обличчя.

“Вони такі. Вони такі були. Вони маскувались довгий час, вони завжди використовували пропаганду, щоби замаскувати своє ненависне щире ставлення до всіх довкола. І перш за все, до нас. Але вони використовують оцей час, який залишився їм, останнього літа для того, щоби вбити якомога більше просто людей, яких вони ненавидять. Тобто, вони вже не маскують нічого, вони відверто говорять у своїх пропагандистських наративах, ви бачите на майданчиках, вони говорять: "Давайте вбивати, нещадно вбивати українців, скільки можемо тощо”, - сказав Подоляк.

Він вважає, що “Росія в такому вигляді – це абсолютне зло”.

“Мається на увазі не просто держава російська, а саме російська спільнота. Вона щиро демонструє, якою є внутрішньо. І тому ми абсолютно не можемо очікувати від них нормальної поведінки. Такої, яка притаманна сучасному світу. Ні, ми маємо перемогти у війні для того, щоби вони були у страху на багато років уперед. І коли вони будуть бачити слово "Україна", щоби вони були вже у мокрих, перепрошую, штанцях сиділи тощо”, - вважає радник керівника ОП.

За його словами, росіяни мають боятися, що будуть безжально покарані.

“І тому, для мене, наприклад, особисто не існує жодних інших способів дійти до кінця цієї війни, окрім програшу Росії, фіксація юридично цього програшу, достатньо жорстка”, - сказав Подоляк.

Він вважає, що “не треба чекати, що вони будуть поводитися якось по-іншому”.

“І, безумовно, 1 червня зафіксувало остаточно, що ніякого відношення до сучасної цивілізації Росія точно не має. Це все фікція. Оці всі: "Ми там 1 червня, День захисту дітей святкуємо". Ні, всього цього немає. Вони святкують не День захисту дітей, а "день убивства дітей". Це офіційне свято, я кажу прямо, офіційне свято Росії – "день убивства дітей" 1 червня”, - підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: У ОП прокоментували можливість переговорів із рф

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок атаки РФ загинули троє людей, зокрема дитина, які під час повітряної тривоги намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Поліція Києва розпочала за цим фактом провадження щодо службової недбалості.

У межах розслідування трагічних наслідків через закрите укриття у Києві затримано трьох посадовців райдержадміністрації та охоронця медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-