Ворог знову застосовує керовані авіабомби на Херсонщині – Гуменюк

Ворог знову застосовує керовані авіабомби на Херсонщині – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
На півдні російські окупаційні війська повернулися до тактики застосування керованих авіабомб. Зокрема, на Херсонщині від обстрілів найбільше потерпають Бериславський та Херсонський райони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Наразі контрбатарейна боротьба – основний спосіб протидії Сил оборони півдня, оскільки особливість нашої зони відповідальності в тому, що лінія фронту пролягає річкою Дніпро, і, зокрема, ми боремося з ворогом на іншому березі. Водночас ворог знову повернувся до тактики застосування в тому числі і керованих авіаційних бомб", – повідомила речниця.

Вона нагадала, що сьогодні окупанти атакували Бериславський район, де ворог скинув КАБ на хлібокомбінат, крамницю та житлові будинки.

За словами Гуменюк, робота Сил оборони наразі ускладнена тим, що українська сторона не може дозволити собі килимові бомбардування, адже ворог ховається за спинами мирного населення.

"За минулу добу у нашої авіації є потужний результат – вони вдарили по Олешківській громаді, де було виявлено скупчення живої сили та озброєння, техніки ворога. Попередньо відомо про 13 загиблих окупантів, ще наслідки уточнюються", – розповіла речниця.

Відповідаючи на запитання, де зараз найбільше загрожує ворожа авіація та керовані авіабомби, Гуменюк повідомила: "Найчастіше ворог спрямовує їх по Бериславському району і по Херсонському району в напрямку Кізомису, там, де вони можуть собі дозволити літаку підлетіти настільки близько, щоб не бути ураженим нашою системою ППО, а випустити керовану бомбу, яка сягне цих територій. Саме в цьому є підступна практика. У них ще багато є керованих авіабомб".

Читайте також: Гуменюк: Ворог постійно маніпулює ракетоносіями - намагається тримати напруження

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 1 червня 2023 року ліквідували близько 208 тис. 370 російських загарбників, і 460 осіб – за минулу добу.

Раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв пояснював, що війська РФ збільшили кількість застосувань на війні з Україною керованих авіаційних бомб – це модернізовані радянські фугасні авіабомби (ФАБ).

За словами Наєва, це яскравий приклад того, як армія РФ використовує перевагу в авіації, адже застосовує ці бомби без входження в зону дій української ППО. Крім цього, дії бомбардувальної авіації прикривають винищувачі типу Су-30 та Су-35, бортове озброєння яких дозволяє виявляти та знищувати наші літаки-перехоплювачі ще до наближення на відстань пуску ракет "повітря-повітря".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-