Дуда: Росія ще не програла, хоча й воює в Україні на танках 60-х років

Дуда: Росія ще не програла, хоча й воює в Україні на танках 60-х років

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда застеріг від оптимістичних настроїв, що Україна вже перемогла, а Росія програла.

Про це він заявив в інтерв’ю видавцю The Wall Street Journal Алмару Латуру, повідомляє Укрінформ з посиланням на канцелярію президента Польщі

Дуда зазначив, що сьогодні часто можна почути, що Путін програв війну, а свідченням цього нібито є вступ Фінляндії до НАТО. Утім він застеріг, що насправді російський диктатор донині не програв ще жодної війни.

“Сподіваюся, що Володимир Путін програє. А поки маємо ситуацію, коли російський каток давить Україну, де щодня на фронті гинуть сотні людей”, - зазначив президент Польщі.

Він зауважив, що росіян є понад 100 мільйонів, а українців – менше 40 мільйонів, відтак одна лише ця різниця показує, хто має перевагу в цій війні. Він підкреслив, що для Росії людське життя нічого не вартує, а для України – воно безцінне, і це показує відмінність культур обох народів.

“Росія – ядерна держава, у неї гігантські склади зброї. Що з того, що ми сміємося, що Росія витягує танки 1960-х років, адже кожен танк важить 50-60 тонн. Якщо він їде - він розчавлює, незалежно від того, сучасний він чи ні. Путін програє війну тоді, коли російську армію відкинуть від міжнародно визнаних кордонів України”, - наголосив Дуда.

Читайте також: Дуда: Польща готова підтримати навчання українських пілотів на F-16

За його словами, не можна говорити про поразку Росії, оскільки війна триває, РФ мобілізується і переводить економіку на воєнні рейки. 

“Будь ласка, не сумнівайтеся, що вони можуть пропагандою переконати людей, що треба затягнути паски, і навіть якщо вони голодні, то повинні пишатися, бо Росія велика. Сьогодні нашим спільним обов’язком як спільноти Заходу, частиною якої є й Польща, є підтримка України”,- наголосив Дуда.

Президент РП зазначив, що Польща і пересічні поляки від початку війни активно допомагають Україні. Він підкреслив, що за польськими підрахунками в 2022 році Польща надала Україні допомоги на суму 7-8 млрд дол., що становить 1,5% ВВП Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про створення Державної комісії з розслідування російських впливів в Польщі в 2007-2022 роках, відправивши після цього цей закон на розгляд Конституційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-