Командувач ВМС назвав російські морські судна, знищені Силами оборони

Командувач ВМС назвав російські морські судна, знищені Силами оборони

Єдині новини
Укрінформ
Серед 18 ворожих кораблів і катерів, які Сили оборони знищили від початку повномасштабного вторгнення, є великий десантний корабель, а також десантні катери типу «Серна» і «Раптер».

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Відео: телемарафон "Єдині новини"

«По зведенню ми бачили 18 кораблів і катерів було знищено Силами оборони. Це не тільки кораблі і катери, які знищені ВМС, це і кораблі, знищені Сухопутними військами, іншими підрозділами. Що стосується десантно-логістичних засобів – це один великий десантний корабель, який був затоплений у Бердянську Сухопутними військами, 2 кораблі пошкоджено, вони досі знаходяться в ремонті, ВМС знищено 1 десантний катер типу «Серна» і кілька десантних катерів типу «Раптер», які використовували для операцій із захоплення острова Зміїний. Решта кораблів зараз знаходяться в портах, підконтрольних рф», - повідомив Неїжпапа.

Читайте також: До складу ВМС прийняли малий броньований артилерійський катер «Буча»

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром. Генерал» заявив, що Україна мала незначний шанс для потоплення крейсера «Москва» і не втратила його. Він пообіцяв нищити решту кораблів ВМС РФ - «Ессен», «Самум» та інші.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-