Вступ до лав ЗСУ за стандартами НАТО: які зміни готує Міноборони

Вступ до лав ЗСУ за стандартами НАТО: які зміни готує Міноборони

Укрінформ
Міністерство оборони розпочало розробку змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України.

Як передає Укрінформ, про це Міноборони повідомляє у Телеграмі.

“Будуть чітко розмежовані і регульовані норми проходження служби в мирний час і в особливий період. Військовослужбовці призначатимуться на посади зі штатно-посадовими категоріями, які відповідають їхнім фактичним військовим званням”, - зауважили у міністерстві.

Крім того, будуть встановлені мінімальні і максимальні строки вислуги та перебування у військовому званні; призначення на вищі посади відбуватиметься за рейтинговим принципом.

Також буде запроваджене проведення ротації військовослужбовців на відповідних посадах з метою набуття ними необхідного досвіду.

Особи, кандидатури яких двічі відхиляли від просування по службі, будуть рекомендовані до звільнення.

Читайте також: Процес адаптації законодавства до стандартів НАТО триває постійно – депутат

“В основі змін - стандарти кадрового менеджменту НАТО”, - підкреслили у Міноборони.

Після розробки, погодження та розгляду Кабінетом Міністрів проєкту змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ він буде поданий главі держави для уведення в дію указом Президента України.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони підготували зміни до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-