Ексдиректор ЦРУ США очікує серйозних успіхів від України в протистоянні російському війську

Ексдиректор ЦРУ США очікує серйозних успіхів від України в протистоянні російському війську

Укрінформ
Екскомандувач Центрального командування США у 2008-2010 роках і колишній директор ЦРУ (2011-2012) генерал Девід Петреус очікує серйозних успіхів від контнаступу Збройних сил України.

Про це генерал Петреус заявив під час Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що українське військо досягне свого успіху. Багато в чому це пояснюється станом російського війська. Вони вже 14-15 місяців у війні, вони зазнали величезних втрат і не мали нормальної можливості переоснаститися, відновитися. Таким чином не можна забезпечити цілісну, дисципліновану військову силу, до того ж командування у них декілька місяців ротується», - сказав він.

Петреус зауважив, що росіянам доведеться мати справу з українським військом – «переоснащеним, добре дисциплінованим, яке має ефективне командування й управління». Водночас генерал США лишає відкритим питання, чи лишилися сили в Україні, що забезпечили успіх українському війську біля Харкова.

Водночас екскомандувач заявив, що очікує, що українська армія зможе забезпечити ефективність загальновійськової операції, тоді як росіянам буде надзвичайно важко оборонятися і відходити після контакту з противником.

«Це потребує певної підготовки – а в них цього немає. Якщо це порівняти із силами, які зібрала Україна, то думаю, що можна очікувати серйозних успіхів її війська після того, як земля повністю просохне, і танки зможуть піти по твердій поверхні», - підсумував Петреус.

Читайте також: Помічниця Генсека НАТО: Допомогти Україні виграти війну – це наша колективна місія

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України накопичили достатньо сил та зброї для того, щоб розпочати дії зі звільнення українських територій, які опинились під контролем Росії.

Фото: imago images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-