Ігнат - про намір Росії створити авіагрупу «Шторм»: Сформуємо «Штиль» і будемо їх приземляти

Ігнат - про намір Росії створити авіагрупу «Шторм»: Сформуємо «Штиль» і будемо їх приземляти

Укрінформ
Якщо Росія таки створить ударну авіагрупу «Шторм» для виконання завдань у війні проти України, Україна сформує підрозділи зенітних ракетних військ, які збиватимуть ворога над своєю територією.

Так речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини» прокоментував інформацію про наміри створити «елітну» ескадрилью, передає Укрінформ.

«Ворог уже після 1,5 місяця від початку повномасштабного вторгнення не наважується залітати на територію нашої держави, тому що в перші тижні вторгнення вони зазнали серйозних втрат в українському небі. Що зміниться від того, що вони створять ескадрилью під назвою «Шторм»? Ну ми створимо зенітні ракетні підрозділи під назвою «Штиль» і будемо їх садити на землю, як це й робили з перших днів повномасштабної війни. Тому давайте залишимо це їхній пропаганді», - сказав Ігнат.

Читайте також: Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

За його словами, Україна в будь-якому разі буде посилюватися зенітними ракетними підрозділами, адже вже є відповідні позитивні сигнали щодо цього з боку партнерів, а також є позитивні сигнали стосовно надання нашій державі сучасних винищувачів.

Як повідомлялося, Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки оприлюднило інформацію про те, що РФ створює нову «елітну» штурмову авіаційну групу під кодовою назвою «Шторм», яка діятиме над територією України. До її складу начебто можуть увійти щонайменше одна ескадрилья винищувачів-бомбардувальників Су-24 і Су-34, а також ескадрильї ударних вертольотів. Таке поєднання типів літаків свідчить про те, що група виконуватиме головну роль в ударах по наземних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-