Іспанія готується передати Україні ще чотири танки Leopard 2

Іспанія готується передати Україні ще чотири танки Leopard 2

Укрінформ
З Іспанії до України незабаром вирушать ще чотири основні бойові танки Leopard 2 та партія бронетранспортерів М113.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міноборони Іспанії, про це заявила його керівниця Маргарита Роблес під час “Рамштайну-12”.

“Роблес розповіла про актуальний статус поставок з Іспанії, звернувши уваги серед іншого, на майбутнє постачання ще чотирьох основних бойових танків Leopard 2A4 та нової партії бронетранспортерів М113”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Роблес також наголосила на “прогресі у тренуванні українських військових на території Іспанії, де пройшли навчання вже майже 1500 осіб”.

Очільниця оборонного відомства Іспанії висловила сподівання, що її країна зможе з випередженням графіка виконати свою річну квоту з навчання українських захисників.

Читайте також: Остін: Консорціум Leopard досяг прогресу у створенні центру обслуговування танків для України

Раніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес пообіцяв передати України десять танків Leopard 2, шість із них уже прибули до нашої країни.

Як повідомляв Укрінформ, держави-учасниці Контактної групи з питань оборони України під час зустрічі на німецькій військовій базі "Рамштайн" у четвер домовилися знайти більше можливостей для забезпечення нашої країни додатковими системами ППО.

Фото: kmweg.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-