Для забезпечення України літаками F-16 планується створити міжнародний фонд - Пентагон

Для забезпечення України літаками F-16 планується створити міжнародний фонд - Пентагон

Укрінформ
Для навчання українських пілотів на F-16, забезпечення належної інфраструктури та передачі самих літаків важливо залучити матеріальні й фінансові можливості не лише США, а й інших країн.

Про це сказав під час підсумкової пресконференції після «Рамштайну-12» міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З точки зору вартості F-16, ні для кого не є сюрпризом, що це буде дорого»,- констатував очільник Пентагону.

У цьому контексті він зазначив, що йдеться не лише про вартість літаків, а й про їх технічне обслуговування, розгортання всієї інфраструктури, навчання пілотів. Тому зараз, за словами Остіна, обговорюються можливості спільного фінансування цього проєкту, зокрема, шляхом заснування фонду, «щоб інші країни могли зробити свій внесок у  спільні зусилля».

«Це мають бути міжнародні зусилля», - додав Остін.

Читайте також: Глава Пентагону назвав країни, які візьмуть участь у тренуванні українців на F-16

Крім того, він висловив сподівання, що Конгрес США підтримає фінансування ініціативи щодо розгортання F-16 в Україні, як він підтримував попередню оборонну допомогу для українських сил.

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону анонсував, що Данія й Нідерланди у взаємодії зі США за кілька тижнів почнуть розробляти навчальну базу для комплексної підготовки українських пілотів на F-16 та інших літаках четвертого покоління.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-