Рамштайн: США просять Україну не використовувати надану ними зброю на території Росії

Рамштайн: США просять Україну не використовувати надану ними зброю на території Росії

Укрінформ
США продовжують наполягати на тому, щоб надана ними зброя не використовувалася на території Росії.

Про це за підсумками онлайнзустрічі Контактної групи оборони України у форматі «Рамштайн» у четвер заявив голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Правила, які ми визначили з українцями: не використовувати поставлені США озброєння для атак на географічній території Росії. Ми попросили українців», - підкреслив генерал.

Він визнав, що Україна веде війну на виживання. Але додав, що «це - українська війна; це не війна між США і Росією, між НАТО і Росією».

Читайте також: Учасники «Рамштайну» домовилися знайти більше ППО для України – Остін

Захід, США підтримують Україну, надають озброєння, готують солдатів і надають консультативну допомогу, але це не прямий конфлікт між Сполученими Штатами та Росією.

Генерал проте заявив, що американська сторона не володіє достатнім обсягом інформації щодо того, що відбулося в Бєлгородській області.

Як повідомлялося, бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) зайшли на територію Росії, після чого російська сторона показали кадри техніки західного виробництва, яка начебто була знищена під час зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-