Генштаб показав, як австралійські інструктори у Британії тренують бійців ЗСУ

Генштаб показав, як австралійські інструктори у Британії тренують бійців ЗСУ

Фото
Укрінформ
Інструктори Сухопутних військ Австралійських Сил Оборони упродовж п’яти тижнів проведуть навчання з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Інструктори та інструкторки операції «Куду» Сухопутних військ Австралійських Сил Оборони продовжують підготовку третьої ротації українських новобранців у рамках багатонаціональної навчальної операції «ІНТЕРФЛЕКС» з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії», - йдеться в повідомленні. 

Як зазначається, за п’ять тижнів новобранці закінчать курси, щоб отримати навички захисту країни в умовах широкомасштабної війни. Їх готують кваліфіковані інструктори австралійської армії, які навчають поводженню зі зброєю та стрільбі, бойовим діям в сільській та міській місцевостях, окопній війні та медичним навичкам для виживання. Кожен урок побудований на досвіді українських військових, які воювали протягом минулого року.

Читайте також: У Британії українські військові відпрацьовують ведення вогню

Протягом першого тижня новобранці навчилися основам збирання польового ранця, а також опанували складнощі стрілецької, гранатометної та протиброньової зброї. Незабаром вони стали готові вирушити на свої перші польові навчання, де навчилися жити та виживати в тактичному польовому середовищі. Для деяких новобранців марш із важким навантаженням був першим, а дехто вважав викликом для себе навчання з патрулювання та дій в бойових порядках.

Генштаб показав, як австралійські інструктори у Британії тренують бійців ЗСУ / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

В пресслужбі повідомили, що цей контингент інструкторів та інструкторок Сухопутних військ Австралійських Сил Оборони є другою ротацією, яка бере участь в операції «Куду». Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення росією міжнародного права. Прибувши до Сполученого Королівства в січні 2023 року, контингент до 70 військовослужбовців Австралійських Сили Оборони приєднався до країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії. 

Як повідомляв Укрінформ, близько 20 українських пілотів пройдуть початкову підготовку на F-16 у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-