Стефанчук про F-16 для України: Ворог побачить їхню кількість

Стефанчук про F-16 для України: Ворог побачить їхню кількість

Укрінформ
Російські загарбники побачать кількість літаків F-16, коли вони зайдуть в Україну та почнуть бойові дії. 

Навчання українських пілотів на літаках F-16 у низці країн розпочнеться “упродовж кількох днів або тижнів”.

Про це під час бліцінтерв'ю для українських ЗМІ у Варшаві, підсумовуючи своє закордонне турне кількома країнами Європи, заявив в четвер голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, передає власний кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Українські пілоти зможуть пройти навчання на шведських винищувачах Gripen

За його словами, під час відвідання кількох скандинавських країн, а також Польщі українська сторона переконувала про подальшу військову підтримку й одним з таких аспектів є формування польотної коаліції.

“Питання номер один: надання Україні літаків F-16. Першою згоду на підготовку наших льотчиків дала Данія, після цього - Норвегія. Далі ми мали дуже потужні перемовини у Швеції, ми говорили про їхні літаки Grippen. І сьогодні в Польщі ми також говорили про F-16, про підготовку наших пілотів”,- зазначив Стефанчук.

За його словами, після першого кроку - початку навчання українських льотчиків на F-16 – "незабаром буде і другий крок".

Читайте також: Стефанчук зустрівся з Дудою в Польщі – говорили про льотну коаліцію

“Думаю, що кількість літаків і коли вони зайдуть в Україну побачать вороги України”, - підкреслив голова Верховної Ради України.

Відповідаючи на питання, коли розпочнуться навчання українських пілотів на F-16 Стефанчук зазначив, що це питання “можливо днів, можливо тижнів”, і підготовка відбуватиметься на території кількох партнерських країн.

Голова Верховної Ради зазначив, що у Польщі він зустрівся з президентом країни Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким, маршалками Сейму і Сенату Елжбєтою Вітек і Томашем Гродзьким. За його словами, за результатами переговорів у Польщі “буде суттєве прискорення процесів, пов’язаних з військовою допомогою".

Читайте також: Важке озброєння для України і навчання пілотів: Стефанчук зустрівся з Моравецьким

Стефанчук підкреслив: Україна очікує від Польщі, що Варшава не зменшуватиме поставки Києву військової допомоги і всього озброєння, яке вона вже надає: САУ Krab, БТР Rosomak, інших бронемашин. В ході переговорів з польською стороною він обговорив також питання щодо поставок боєприпасів, питання навчання українських військовослужбовців в РП, питання щодо танків Leopard 2.

“Це також ціла низка речей, які доформують ударний блок для того, щоб відбулося те, що має відбутися (контрнаступ – ред.)”, - наголосив голова ВРУ.

Як відомо, у середу міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак зазначив, що Варшава готова підготувати 30 тис. українських військових, зокрема й українських пілотів на F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-