Південна Корея дозволила передати Україні сотні тисяч артснарядів через США

Південна Корея дозволила передати Україні сотні тисяч артснарядів через США

Укрінформ
Південна Корея дозволить передачу Україні сотень тисяч артилерійських снарядів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Wall Street Journal.

За словами офіційних осіб США, цей крок зробить запланований наступ ЗСУ проти російських військ ефективним та дасть змогу Білому дому відтермінувати "важке" рішення щодо постачання касетних боєприпасів, що заборонені у багатьох країнах.

У листопаді минулого року Південна Корея вже готувалася до передачі артилерійських боєприпасів Україні, але тоді США попросили почекати з цим пакетом, оскільки їхній власний бойовий запас був виснажений. 

Читайте також: Південна Корея вивчить перелік потреб ЗСУ - президент

Згідно з конфіденційною домовленістю, Південна Корея передаватиме снаряди до США, які, у свою чергу, організують їх відправку в Україну. Білий дім відмовився від коментарів з цього приводу, як і представник південнокорейського уряду в Сеулі.

Як зазначається, рішення Південної Кореї щодо постачання снарядів дозволить адміністрації Байдена наразі відкласти прийняття рішення про відправку Україні касетних боєприпасів.

Пентагон відмовився повідомити, як доставлятимуться південнокорейські снаряди або коли має бути завершено їх передачу, але визнав, що веде переговори з Сеулом щодо закупівлі боєприпасів для артилерії.

Читайте також: Південна Корея вирішила різко збільшити виробництво танків K2

Прорив у питанні постачання боєприпасів з Південної Кореї стався невдовзі після того, як Вашингтон та Сеул оприлюднили спільну декларацію з питань безпеки під час візиту президента Південної Кореї Юн Сук Йоля до Вашингтона минулого місяця.

Як повідомлялося, українська сторона передала Південній Кореї перелік зброї, яку хотіла б отримати, Сеул вивчить його.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським. Йдеться, зокрема, про обладнання для розмінування та машини швидкої допомоги. Юн та Зеленський також погодилися про необхідність двостороннього співробітництва для післявоєнної відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-