Сили оборони розвивають успіх на північному і південному флангах Бахмута – Нацгвардія

Сили оборони розвивають успіх на північному і південному флангах Бахмута – Нацгвардія

Укрінформ
Українські сили оборони продовжують розвивати успіх на північному та південному флангах Бахмута Донецької області.

Про це під час брифінгу заявив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії України полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

«На Бахмутському напрямку (минулого тижня – ред.) нацгвардійці продовжували ведення повітряної і радіоелектронної розвідки з метою виявлення районів скупчення живої сили і техніки противника, його радіолокаційних станцій та засобів радіоелектронної боротьби, вогневих засобів з метою підтримки підрозділів Сил оборони, які продовжують розвивати успіх на північному та південному флангах Бахмута», - сказав Уршалович.

Читайте також: «Вагнерівці» залишаються у Бахмуті - Маляр

За його словами, минулого тижня на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог, перебуваючи в обороні, продовжував хаотичні обстріли наших позицій з усіх видів наявного озброєння, а також активно застосовував авіакомпоненту. Уршалович запевнив, що, попри потужний вогневий вплив росіян, втрат територій нацгвардійці не допустили.

За інформацією представника НГУ, минулого тижня основні зусилля військових частин і підрозділів Нацгвардії у взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони зосереджувалися на оборонних діях у межах Слобожанського, Донецького, Таврійського операційних районів, а також - веденні стабілізаційних дій у межах Волинського, Поліського, Сіверського, Бессарабського та Південнобузького операційних районів.

Він заявив, що нацгвардійці зосереджували основні зусилля і на продовженні виконання завдань протидесантної оборони небезпечних ділянок узбережжя Чорного моря у Південнобузькому операційному районі, участі у теробороні у Південно-західній операційній зоні тощо.

Читайте також: Під Бахмутом загинув чемпіон України з боксу Олександр Онищенко

За даними Уршаловича, протягом тижня підрозділи НГУ у важких боях на різних ділянках фронту завдавали загарбникам численних втрат, позбавляючи армію агресора – Росії - наступального потенціалу.

При цьому нацгвардійці продовжують виконувати визначені оперативні та бойові завдання у складі угруповань військ Сил оборони.

«Зокрема, воїни-гвардійці на Лиманському напрямку стійко утримували передній край оборони у районі Серебрянського лісництва, а на Сіверському напрямку - проводили штурмові дії позицій противника на підступах до вхідної околиці Білогорівки з метою недопущення покращення його тактичного положення», - сказав він.

Читайте також: Нацгвардійці показали, як обороняють Білогорівку - форпост Луганщини

Як повідомлялося, 24 травня у НГУ заявили, що на Луганському напрямку ситуація за останній тиждень була найнапруженішою в Серебрянському лісництві та Білогорівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-