Нацгвардійці показали, як обороняють Білогорівку - форпост Луганщини

Нацгвардійці показали, як обороняють Білогорівку - форпост Луганщини

Фото, відео
Укрінформ
На Луганському напрямку ситуація за останній тиждень була найбільш напруженою в Серебрянському лісництві та в Білогорівці.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Національної гвардії України, передає Укрінформ.

“Ситуація на Луганському напрямку в останній тиждень найбільш напружена на Серебрянському лісництві та власне самій Білогорівці. Сьогодні цей населений пункт Луганщини (Білогорівка — ред.) є останнім найбільшим селищем, контрольованим українськими військовими”, - заявили у НГУ.

Зазначається, що Білогорівка з червня 2022 знаходиться під контролем українських військових. Уточнюється, що оборону Білогорівки з листопада минулого року здійснюють нацгвардійці бригади “Буревій” (у складі “Гвардії наступу”).

“Захисники називають її (Білогорівку — ред.) форпостом Луганщини, оскільки її контроль дозволяє розосередити велику чисельність росіян на декількох напрямках на сході”, - поінформували у пресслужбі.

За даними НГУ, Білогорівка наразі майже стерта вщент, і оборонні дії тут даються нашим військовим дуже важко, бо майже всі високі будівлі, які можна використовувати для спостереження та ведення вогню, були зруйновані.

Читайте також: На Луганщині прикордонники знищили російський безпілотник

Як повідомлялося, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що російським військам не вдалося захопити Україну, тому свої зусилля вони зосереджують на спробах вийти на кордони Донецької та Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-