На Бахмутському напрямку зменшилась кількість боєзіткнень - Череватий

На Бахмутському напрямку зменшилась кількість боєзіткнень - Череватий

Укрінформ
На Бахмутському напрямку кількість боєзіткнень з ворогом за добу зменшилась до трьох. Силами оборони знищено 79 окупантів, 111 зазнали поранень, один потрапив в полон.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«За цю добу було тільки три боєзіткнення на Бахмутському напрямку. Ворог був активний в плані артилерійського враження, 404 рази він бив з РСЗВ і ствольної артилерії по наших позиціях, що ще раз підтверджує, що ні про який снарядний голод не йдеться. Два авіанальоти здійснив. В боях було знищено 79 окупантів, 111 зазнали поранень, один потрапив в полон. Також було знищено доволі суттєву кількість їхньої артилерії: 2 самохідні артилерійські установки «Гіацинт» та «Гвоздика», а також 9 звичайних гармат типу МСТА, Д-20 та Д-30. Також було знищено 7 безпілотних апаратів різних типів», - повідомив Череватий.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Відповідаючи на питання про втрати росіян в боях під Бахмутом, речник зауважив, що західна розвідка називає більші цифри, ніж українська сторона. І нагадав, що російська пропаганда постійно звинувачувала Україну у завищуванні даних про їхні втрати. Наприклад президент США Джо Байден називав втрати РФ у Бахмуті на рівні 100 тисяч військових вбитими та пораненими.

Читайте також: Ворог навпаки підтягує резерви: Череватий спростував відведення «вагнерівців» із Бахмута

За останні два тижні кількість полонених іноді до 10-15 загарбників за добу, додав Череватий.

«Якщо брати за останні два тижні, то у них з’явилося завдяки тому, що наші українські підрозділи на південному і північному флангах в рамках оборонної операції контратакували їхні позиції, там з’явилася можливість більше брати полонених. Там були різні цифри – від одного, як сьогодні, до 10-15 окупантів. До того, коли йшли дуже активні оборонні наші бої, у них, особливо на Бахмутському напрямку, не було можливості здаватися, адже тут ми зустрічали їх кинджальним вогнем, а позаду стояли загороджувальні загони з їх же вагнерівців, тому там так просто вийти і підняти руки не було можливості. А в плані втрат, вони неймовірні, тому що сам «Вагнер» був по суті успішним тільки тому, що постійно робив, як західні аналітики називали «м’ясні атаки». «Вагнер» малими тактичними групами кидав їх в бій, щоб виснажити нашу оборону і просунутись. Відтак жертви їхні – 100 і більше окупантів в день - це була абсолютно стабільна цифра», - розповів Череватий.

Читайте також: На півночі й півдні від Бахмута ЗСУ мають незначне просування – Маляр

За його словами, Сили оборони останні дні проводили ефективну оборонну операцію по сточуванню ворога, аби знищити його бойовий потенціал.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 23 травня 2023 року ліквідували близько 204 тисяч 360 російських загарбників, з них 480 осіб - за минулу добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-