Група «Вагнера» намагається таємно закупити зброю через Малі

Група «Вагнера» намагається таємно закупити зброю через Малі

Укрінформ
Російська ПВК "Вагнер" намагається таємно закуповувати озброєння для війни в Україні через треті країни, де вони мають бази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Голос Америки".

В уряді США зафіксували спроби здійснити вищезгадані закупівлі, але поки не бачили ознак того, щоб їх вдалося завершити.

Держдепартамент США заявив, що Вашингтон поінформований про те, що російська ПВК "Вагнер" намагається приховати свої зусилля щодо придбання військового обладнання та використовує для цього Малі.

"Вагнер" може використовувати підроблені документи для таких угод, сказав журналістам представник Держдепартаменту Метью Міллер на брифінгу.

Читайте також: «вагнерівці» все ще утримують більшу частину Бахмута – Politico

"Є ознаки того, що ПВК "Вагнер" намагалася придбати військові системи у іноземних постачальників та направити цю зброю через Малі (яка використовується) як третя сторона. Поки що ми не бачили жодних ознак того, що ці закупівлі були завершені... але ми уважно стежимо за ситуацією», – пояснив Міллер.

За його словами, Вашингтон запровадив санкції проти низки осіб та організацій, які підтримують військові операції ПВК "Вагнер", та додав, що США скоро зможуть поділитися новими відомостями щодо цього.

Найманці ПВК "Вагнер" беруть участь у бойових діях разом з регулярними російськими військами в Україні, зокрема у Бахмуті.

Читайте також: Буданов: 80% заяв Пригожина є чистою правдою

Західні країни з кінця 2021 року висловлюють стурбованість діяльністю ПВК "Вагнер" у Малі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Сполучені Штати в координації із G7 та іншими міжнародними партнерами офіційно оголосили про розширення глобальних санкцій та економічних покарань проти Росії. США додали до списку обмежень близько 300 осіб та організацій із РФ та інших країн, які допомагали кремлівському режиму обходити раніше запроваджені санкції США, союзників та партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-