Зеленський відвідав позиції на ділянці Вугледар – Мар’їнка і вручив нагороди бійцям

Зеленський відвідав позиції на ділянці Вугледар – Мар’їнка і вручив нагороди бійцям

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відвідав позиції українських військовослужбовців на Донеччині у смузі оборони Вугледар – Мар’їнка, заслухав доповідь командувача морської піхоти й вручив бійцям державні нагороди.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

"Повертаючись із закордонного візиту, Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня морської піхоти відвідав передові позиції Збройних Сил України у смузі оборони Вугледар – Мар’їнка в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

За даними ОП, Верховний Головнокомандувач заслухав доповідь командувача морської піхоти й ОТУ «Донецьк» генерал-лейтенанта Юрія Содоля щодо поточної ситуації на визначеній ділянці фронту.

Президент також поспілкувався з українськими воїнами та взяв участь в урочистостях.

Зеленський наголосив, що морська піхота – це братерство сильних, витривалих, вірних своїм переконанням і покликанню бійців, які завжди демонструють швидкість, рішучість і результат.

За словами глави держави, з початку російської агресії військові частини й підрозділи морської піхоти надійно тримають оборону на найбільш відповідальних ділянках фронту, професійно та впевнено знищуючи загарбників.

«Щодня на полі бою українська морська піхота доводить, що вона є потужною силою, яка знищує ворога, звільняє українські землі, виконує найскладніші завдання у найскладніших умовах. І нам потрібно більше такої сили. Тому відсьогодні ми значно збільшуємо потенціал морської піхоти та створюємо корпус морської піхоти», – підкреслив Президент.

Зеленський розповів також, що буде сформовано нові бригади, забезпечені сучасною технікою та зброєю.

Президент вручив воїнам державні нагороди. Так, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові глава держави присвоїв звання Героя України та вручив ордени «Золота Зірка» полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу.

Зеленський поїхав на фронт привітати морських піхотинців / Фото: t.me/V_Zelenskiy

За особисту мужність і самовіддані дії в захисті України Зеленський нагородив морпіхів орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Крім того, з метою відзначення високого професіоналізму, бойових заслуг, мужності та відваги особового складу військових частин він вручив відзнаку Президента України «За мужність та відвагу» командуванню морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ, 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського та її підрозділам: 18-му окремому батальйону морської піхоти та 137-му окремому батальйону морської піхоти, а також 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-му окремому розвідувальному батальйону.

Читайте також: Буде ще зброя для наших воїнів: Зеленський анонсував нові зустрічі та переговори

Зеленський також присвоїв військове звання бригадного генерала начальнику штабу – заступнику командувача морської піхоти ВМС ВСУ полковнику Олексію Андросову.

Наприкінці заходу морпіхи подарували Президенту свій прапор, пам’ятну плакетку та шеврони всіх частин морської піхоти.

Як повідомлялося, щорічно з 2018 року в Україні 23 травня відзначається День морської піхоти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-