Заяви росіян про контроль в Бахмуті спрямовані на відволікання уваги від їхньої вразливості у місті - ISW

Заяви росіян про контроль в Бахмуті спрямовані на відволікання уваги від їхньої вразливості у місті - ISW

Укрінформ
Військове керівництво РФ перебільшує значення захоплення міста Бахмут на тлі вразливості військової ситуації для російських військ у цьому районі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті ISW.

"Російська військова ситуація в Бахмуті є особливо вразливою, оскільки російські наступальні зусилля в цьому районі, ймовірно, досягли кульмінації, що дало українським силам змогу розпочати подальші контратаки на вже ослаблені фланги навколо Бахмута", - зазначається, зокрема, у звіті.

Відхід групи «Вагнера» також, імовірно, призведе до того, що російське міноборони укомплектує оборонні лінії у Бахмуті погано навченими та незабезпеченими звичайними підрозділами, подібними до тих, які відступили зі своїх позицій, захищаючись від українських контратак раніше у травні, вважають автори звіту. Однак російський інформаційний простір здебільшого ігнорує ці вразливості.

В ISW відзначають, що раніше російський ультранаціоналіст Ігор Гіркін скаржився, що російська зосередженість на захопленні Бахмута була "стратегічною невдачею", що призвела до "непотрібної та піррової перемоги".

Гіркін критикував Пригожина, Шойгу та Герасимова за затягування спроб взяття Бахмута та відволікання від підготовки до оборони від майбутнього контрнаступу українських військ.

"Гіперфокус на заявах про перемогу в Бахмуті відволікає увагу від нестабільної військової ситуації для РФ у місті та навколо нього, підкреслюючи вплив засновника "Вагнера" Євгена Пригожина на російський інформаційний простір", - йдеться у звіті.

Читайте також: Армія РФ зосереджує зусилля на чотирьох напрямках, за Бахмут тривають бої

Як повідомлялося, місто Бахмут Донецької області фактично повністю знищене внаслідок обстрілів російською армією, однак Сили оборони України продовжують утримувати позиції у його південно-західній частині, ведучи бої з військами РФ.

Раніше власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин через свою пресслужбу заявив про «повне взяття» Бахмута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-