Мобільні групи ППО працюють на різних напрямках – Наєв

Мобільні групи ППО працюють на різних напрямках – Наєв

Укрінформ
Мобільні маневрені вогневі групи ППО несуть бойове чергування не лише поблизу Києва, а й виконують завдання на інших напрямках.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Завдання маневрених вогневих груп - не лише забезпечити протиповітряну оборону міста Києва. Безперечно, вони також використовуються й на інших напрямках в операційній зоні підпорядкованих угрупувань військ. Їх метою є підвищення ефективності протиповітряного прикриття щодо знищення засобів повітряного нападу противника – літаків, крилатих ракет, БПЛА - на загрозливих напрямках. Також маневрені вогневі групи використовуються для протиповітряного прикриття об’єктів критичної інфраструктури та під час переміщення військ. За допомогою Головнокомандувача Збройних Сил України, країн-партнерів та волонтерів ми забезпечили маневрені вогневі групи автомобілями великої прохідності. Це дозволяє нам швидко реагувати на загрози», - повідомив Наєв.

Читайте також: На аеродромах Білорусі залишається 13 літаків та 12 гелікоптерів РФ – Наєв

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Україні було створено 19 мобільних груп протиповітряної оборони на базі позашляховиків для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

10 травня Наєв передав чергову партію позашляховиків для створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-