На аеродромах Білорусі залишається 13 літаків та 12 гелікоптерів РФ – Наєв

На аеродромах Білорусі залишається 13 літаків та 12 гелікоптерів РФ – Наєв

Укрінформ
Після невдач Росії на фронті Білорусь обмежила співпрацю з РФ до постачання озброєння, боєприпасів та надання полігонів для підготовки мобілізованих.

При цьому на аеродромах Білорусі все ще залишається 13 літаків та 12 гелікоптерів повітряно-космічних сил РФ, однак окупанти зараз рідко використовують білоруські аеродроми для бомбардувань України, повідомив в інтерв’ю Укрінформу командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, відповідаючи на запитання, чому зараз практично немає зльотів російських літаків та безпілотників з території Білорусі під час атак по Україні.

Читайте також: Наступ з Білорусі на Україну абсолютно нереальний - очільник ГУР

"Не літають тому, що після невдалого вторгнення армії Росії з території Білорусі, наступних невдач на нашому сході та півдні керівництво Білорусі обмежило свою співпрацю з Росією до постачання озброєння, боєприпасів, а також надання полігонів для підготовки мобілізованих. Але не слід забувати, що у грудні 1999 року між Росією та Білоруссю було укладено договір про створення "Союзної держави", яка мала на меті об’єднання обох країн. З метою перевірки можливості спільного застосування авіаційного угруповання Росії та Білорусі проводилося спільне патрулювання її повітряного простору, в тому числі, щоб показати країнам НАТО готовність до дій у відповідь", – наголосив Наєв.

Він нагадав, що до 6 квітня цього року на території Білорусі перебували три літаки МіГ-31К, які є носіями аеробалістичних ракет "Кинджал". Нині на території Білорусі залишається 13 російських літаків та 12 гелікоптерів.

"На даний час на території Білорусі все ще залишається 13 літаків: Су-34 – 8 одиниць, Су-30СМ – 3 одиниці, Су-24МР – 2 одиниці. Також ми спостерігаємо там 12 гелікоптерів Мі-8, Мі-24, Мі-28Н повітряно-космічних сил Росії", – повідомив командувач.

Читайте також: У Білорусі російських мобілізованих вчать до двох місяців, далі перекидають на Донеччину - Наєв

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого стало відомо, що на військовому аеродромі "Мачулищі" у Білорусі лунали вибухи, з'явилася також інформація про пошкоджений російський літак радіолокаційної розвідки. Представник групи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. Російський літак-розвідник А-50 полетів на ремонт у Таганрог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-