Пошкодження в білорусі літака-розвідника не означає, що загроза обстрілу «Кинджалами» зникла – Ігнат

Пошкодження в білорусі літака-розвідника не означає, що загроза обстрілу «Кинджалами» зникла – Ігнат

Укрінформ
Пошкодження у Мачулищах російського літака-розвідника А-50 зовсім не означає того, що загроза обстрілу України ворогом гіперзвуковими авіаційними ракетними комплексами «Кинджал» зникла.

На цьому наголосив в ефірі телемарафону речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Чи зменшаться можливості запуску ракет «Кинджалів»? Тут таке питання, адже у них же не один той літак А-50 літає. І чому, власне, не може працювати МіГ-31? Тут різні ракети пускають. Загроза є, не треба розслаблятися. Безпека – перш за все, дотримання тривог», – сказав Ігнат.

На його думку, нині в росії «не все так однозначно», бо стратегічна й тактична авіація переміщується по всій рф якнайдалі. Не виключено, що ворог змінюватиме місця базування своїх літаків, але А-50 може знову з'явитися на військовому аеродромі білорусі.

«Не настільки важливо, де він розміщується. Бо він може просто прилетіти, бути кілька годин у повітряному просторі й забезпечувати ту роботу, яку робив попередній пошкоджений літак», – вважає речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

Що ж стосується повітряної розвідки, додав Ігнат, то нині ворог використовує всі методи розвідки: радіолокаційну, повітряну, космічну.

Читайте також: Пошкоджений у Мачулищах російський літак-розвідник полетів на ремонт до Таганрога - ЗМІ

Як повідомлялося, 26 лютого стало відомо, що на військовому аеродромі «Мачулищі» у білорусі вранці лунали вибухи, з'явилася також інформація про пошкоджений російський літак радіолокаційної розвідки. Представник групи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. російський літак-розвідник А-50 полетів на ремонт у Таганрог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-