Загарбники мають постійно відчувати загрозу оточення Бахмута – Череватий

Загарбники мають постійно відчувати загрозу оточення Бахмута – Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Війська РФ все ще намагаються взяти все місто Бахмут під свій контроль, однак Сили оборони продовжують контратакувати противника, просунувшись на окремих ділянках за добу на 200 метрів. 

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Бахмут залишається пріоритетною ціллю окупанта, вони намагаються взяти все місто повністю під свій контроль. Наші підрозділи тримають оборону декількох будівель і ряд фортифікаційних споруд в південно-західній частині міста. Також протягом тижня наші підрозділи там, де є можливість, де немає великого ризику втрат, просувалися, контратакуючи противника. Зокрема, за цю добу на деяких ділянках у районі 200 метрів пройдено», - повідомив речник.

Відповідаючи на питання щодо загрози оточення окупантів в Бахмуті, Череватий зазначив, що ворог повинен відчувати цю загрозу постійно.

«Чи ми їх оточимо зараз, чи трохи згодом, це буде у будь-якому разі. Буде розбите те угруповання до кінця. По суті, непоправні втрати нанесені вже терористичному угрупуванню «Вагнер», як би вони не бахвалились», - відзначив речник.

Читайте також: Сили оборони продовжують наступальні дії на флангах поблизу Бахмута – Сирський

За словами Череватого, ворог під Бахмутом зазнав серйозних втрат.

«Не дивлячись на те, що у нас там немає чисельної переваги, і тим більше в артилерійських снарядах, ми завдяки навченості і більшій військовій кмітливості намагаємось відтісняти ворога… Де будуть головні удари нанесені – хай вони думають і переживають. Про це знають не так багато людей в нашій країні і, як показала Харківська операція, – це дуже добре, коли ворог не знає, де буде завданий головний удар», - зауважив Череватий.

Він також запевнив, що українське командування дуже добре бачить, як і де ворог підтягує сили, і на кожну дію ворога підготовлені декілька варіантів рішень.

Коментуючи питання щодо ситуації безпосередньо в місті Бахмут, він зазначив: «Ворог намагається понад усе вибити наші сили з Бахмута, їм потрібна ця хоч піррова перемога. Тому що вони, по суті, стали посміховиськом на весь світ. Адже 9,5 місяців, якщо ти називаєш себе другою армією світу, більше того, ти притягнув туди злочинну організацію «Вагнера», яка була розрекламована на весь світ як непереможна, і ти нічого не можеш зробити. Тим більше, що вони бачать, що до чогось готуємось ми, то їм вкрай потрібно показати, що ось ми вже маємо якісь здобуток, трофей».

За словами речника, на Бахмутському напрямку у ворога вже кілька тижнів спостерігається нестача «вагнерівців», тому російське командування перекидає інші підрозділи регулярних військ.

Читайте також: Росіянам не вдалось оточити Бахмут, вони втратили частину панівних висот - Маляр

«Вони підсилюються стрілецькими підрозділами, підрозділами повітряно-десантних військ і також ми бачимо, там є інші приватні військові кампанії типу «Ветеран». Їм не вистачає кваліфікованого особового складу», - повідомив він.

Водночас Череватий зауважив, що снарядного голоду, на відміну від кадрового, у ворога немає. Відповідаючи на питання, чи дійсно рашисти відчувають нестачу снарядів, Череватий повідомив: «Це не відповідає дійсності. Тільки за цю добу вони 411 разів били по наших позиціях тільки на Бахмутському напрямку і 576 разів на Лимансько-Куп’янському напрямку, використавши більше 30 тисяч снарядів», - повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські воїни просуваються по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаються до взяття міста у тактичне оточення.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-