Зеленський: Залучаємо якнайбільше країн для посилення оборони

Зеленський: Залучаємо якнайбільше країн для посилення оборони

Відео
Укрінформ
Україна разом з міжнародними партнерами координує дії для залучення більшої кількості країн для посилення своєї оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

«Сьогодні перший день зустрічей і перемовин у Японії напередодні саміту «Сімки». Координуємо позиції з партнерами, готуємо нові спільні кроки. Оборона: зброя, ППО, винищувачі. Залучаємо якнайбільше країн і лідерів заради України. Формула миру. Довготривалі програми підтримки України. Фінанси та економіка», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні зустрівся з главою уряду Італії Джорджею Мелоні, обговорено, як виконуються домовленості з переговорів у Римі. Президент розповів Мелоні про домовленості на саміті Ліги арабських держав, а також як можна зараз з Італією посилити можливості захищати життя від російського повітряного терору.

Крім того, відбулися переговори з Премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, обговорювали двосторонні відносини та оборону. Зеленський подякував за лідерство у розвитку можливостей у небі, оскільки Британія дуже активно взялася за сучасні винищувачі для України.

Ще Зеленський поговорив з Премʼєр-міністром Індії Моді, поінформував його про прогрес щодо формули миру.

«Ми пройшли вже багато етапів із представленням формули лідерам і країнам із різних частин світу. Напередодні успішно представили формулу учасникам саміту Ліги арабських держав. І зробимо все, щоб залучення світу до нашої мирної ініціативи було максимальним із можливого. Вірю, що Індія візьме участь у відновленні міжнародного порядку, заснованого на правилах, які потрібні всім вільним націям», – наголосив Зеленський.

Також він поговорив із Президентом Євроради Шарлем Мішелем та Президентом Франції Еммануелем Макроном. Була зустріч і з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, де президенти обговорили, як прискорити чесний мир для України та посилити спільну роботу в межах G7.

«Впевнений, повернемося з цього візиту з іще більшими можливостями для вас, наші захисники й захисниці!» - резюмував Президент.

Читайте також: Комюніке саміту G7 підтверджує непохитну підтримку світових лідерів України

Як повідомлялося, в Японії триває 48-й саміт «Групи семи», який продовжуватиме роботу до 21 травня. Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі, за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Японії на саміт G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-