Росія почала готуватися до війни проти України з 2007 року - Буданов

Росія почала готуватися до війни проти України з 2007 року - Буданов

Укрінформ
Росія почала готуватися до агресії проти України ще з 2007 року, а розпочати повномасштабне вторгнення планувала в березні 2021-го

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов сказав в інтерв’ю спецпроєкту Дмитра Комарова "Рік. За кадром", передає Укрінформ.

"Активно Росія почала готуватися до агресії проти України з 2007 року. 2014 року вони скористалися зручним для них моментом, і в принципі далі ми все бачимо, як воно рухалось. Але вони в той час саме скористались моментом. Проте ще раз вам кажу, не було б подій 2014 року, це б нічого не змінило. Війна між нами була неминучою", - заявив Буданов.

Він уточнив, що РФ хотіла розпочати повномасштабне вторгнення в Україну ще в березні 2021 року.

Читайте також: Загрози повторного наступу росіян із білорусі зараз немає - Буданов

"Їхні плани були викриті, тоді було прийнято рішення оприлюднити всі ці матеріали і розуміння іноземним партнерам та з їхньою допомогою дипломатично цьому завадити. В принципі це вийшло. Але вони так і не покинули місця, де почали зосереджуватись якраз в період між лютим та березнем до квітня 2021 року", - розповів начальник ГУР Міноборони.

Як повідомлялося, Буданов заявив, що потенціал Росії до наступальних дій вже абсолютно вичерпаний, але вона має серйозний потенціал для оборони.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-