В Авдіївці залишається понад тисяча цивільних – Сили оборони

В Авдіївці залишається понад тисяча цивільних – Сили оборони

Єдині новини
Укрінформ
В Авдіївці на Донеччині залишаються більше тисячі цивільних громадян, тривають хаотичні обстріли міста російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«В Авдіївці залишаються люди, їх більше тисячі. Там є “пункт незламності”, у пункті наявна їжа, інтернет. Тривають хаотичні обстріли міста, хоча на перший погляд їх стало менше. Розвідка каже, що в окопах мінімальна кількість піхоти (ворожої - ред.), пересування техніки теж зменшилось, обстріли переважно з мінометів, але безпілотники в небі літають регулярно і наші зенітники полюють на них», - розповів Шершень.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки в районі Мар’їнки, на сході відбулося 44 бойових зіткнення

Коментуючи ситуацію на Таврійському напрямку, Шершень зазначив, що вона залишається контрольованою Силами оборони. За добу там зафіксовано 493 ворожих обстріли.

«Тут у нас все контрольовано, без змін, ворог продовжує ведення штурмових дій за Авдіївським напрямком, має активну оборогу на Новопавлівському, Оріхівському напрямках. Протягом минулої доби ворог 16 разів атакував наші позиції, отримавши відсіч, відійшов… На Таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 493 ворожих обстріли. Зокрема, на Запорізькому напрямку 120, Донецькому – 373. Противник здійснив 9 авіаційних ударів, 4 удари безпілотниками», - поінформував речник.

За його інформацією, у центрі штурмів ворога - Мар’їнка, ситуація там ускладняється ще й тим, що в місті практично не залишилось цілих будівель. Серед руїн йдуть вуличні бої.

Читайте також: Бахмут та Мар'їнка залишаються в епіцентрі боїв, на сході за добу - 37 зіткнень

Шершень також наголосив, що через жорсткі бої Мар’їнку почали називати «мініБахмут».

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали понад тисячу вогневих завдань і знищили майже роту загарбників та 21 одиницю озброєння та техніки ворога.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-