Бахмут та Мар'їнка залишаються в епіцентрі боїв, на сході за добу - 37 зіткнень

Бахмут та Мар'їнка залишаються в епіцентрі боїв, на сході за добу - 37 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України за добу здійснила по російських військах 14 ударів: сім — по районах зосередження особового складу та військової техніки, решту — по зенітно-ракетних комплексах.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 15 травня.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, три артилерійські підрозділи на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів ворога.

російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На згаданих ділянках фронту відбулися 37 бойових зіткнень.

Читайте також: Сирський про оборону Бахмута: Просування ЗСУ — перший успіх наступальних дій, але частковий

За даними Генштабу, в епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка Донецької області.

Загалом протягом доби ворог здійснив два ракетні й 38 авіаційних ударів, а також понад 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ракетами росіяни атакували Костянтинівку Донецької області, застосувавши зенітні ракетні комплекси С-300.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення загарбниками подальших ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російська армія завдавала мінометних й артилерійських ударів по Єліному та Мурав’ях Чернігівської області, Вовківці, Іскрисківщині, Волфиному, Шпилю й Степоку Сумської області, Козачій Лопані, Гоптівці, Лук’янцях, Гатищу, Бударках, Нестерному, Круглому, Землянках і Стариці Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни не припиняють спроб покращити тактичне положення. У районі Масютівки протягом цієї доби ворог вів безуспішні наступальні дії.

Читайте також: На території білорусі перебуває близько 2,5 тисячі військових рф

З авіації загарбники били по району Кислівки, з артилерії і мінометів — по Дворічанському, Кам'янці, Красному Першому, Митрофанівці, Фиголівці, Новомлинську, Дворічній, Западному, Кіндрашівці, Куп’янську, Кислівці, Табаївці й Берестовому Харківської області, а також по Стельмахівці Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби наступальних дій війська російської федерації не проводили, натомість завдали авіаційного удару в районі Спірного, з артилерії обстрілювали Макіївку і Білогорівку Луганської області, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Дружба, Північне, Петрівка й Торецьк Донецької області.

Безуспішні спроби наступу протягом доби росіяни вели в напрямку Іванівського.

На Авдіївському напрямку війська рф продовжують знищувати інфраструктуру населених пунктів, з авіації б'ють по Авдіївці, обстрілюють Степове, Ласточкине, Авдіївку, Первомайське й Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки ворога в районі Мар’їнки. Обстрілів від росіян зазнали Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби російська армія била по Вугледару, Пречистівці, Новоукраїнці та Шахтарському.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська рф продовжують вести оборонні дії. Авіаційних ударів від загарбників зазнали Вільне Поле Донецької області, Мала Токмачка Запорізької області та Станіслав Херсонської області.

Від ворожих обстрілів потерпали Бурлацьке, Вільне Поле та Новопіль Донецької області, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів і Кам’янське Запорізької області, а також Херсон.

Читайте також: росіяни збільшили кількість обстрілів на південному напрямку - військові

На тимчасово захопленій території Запорізької області особам, які погодилися співпрацювати з російськими загарбниками, пропонується фіксувати в письмовому вигляді відмову від українського громадянства та прийняти російське. Відмовникам погрожують звільненням з робочих місць із подальшим переслідуванням.

У тимчасово окупованому Криму з метою посилення контролю за населенням оперативні групи міністерства внутрішніх справ і федеральної служби безпеки рф проводять рейди на залізничних станціях й автовокзалах. Найперше перевіряють кримських татар.

Як повідомляв Укрінформ, у ході розв'язаної проти України повномасштабної війни Сили оборони знищили вже близько 199 тисяч 460 військових рф і тисячі одиниць бойової техніки ворога.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-