На території білорусі перебуває близько 2,5 тисячі військових рф

На території білорусі перебуває близько 2,5 тисячі військових рф

Укрінформ
Станом на 15 травня ситуація на кордоні з білоруссю залишається повністю контрольованою. На території РБ наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

За його словами, на території білорусі наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових. «Кількість російських військовослужбовців є значно нижчою, ніж була ще кілька місяців тому. Нагадаємо, що кількість російських військових могла досягати і 10-11 тисяч осіб», – підкреслив Демченко.

Речник ДПСУ наголосив, що російські військові, як правило, залучені до підготовки чи навчань та перебувають на полігонах. Він додав, що ті підрозділи, які пройшли підготовку в білорусі, росія виводить на територію своєї країни. Згодом цих солдатів відправляють на Східний напрямок, аби поповнити сили загарбників.

Читайте також: білорусь іще не росія, люди борються - Зеленський

"Наразі бачимо, що багато підрозділів виводять з білорусі, однак поповнення полігонів не відбувається", – заявив речник.

Як повідомлялось, за даними Генштаба на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. російська федерація продовжує використовувати територію та матеріально-технічну базу республіки білорусь для проведення підготовки та бойового злагодження підрозділів збройних сил російської федерації, сформованих за мобілізацією. Потім ці підрозділи залучають до ведення бойових дій на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-