Німеччина заявила, що не бере участі у переговорах про створення авіаційної коаліції для України

Німеччина заявила, що не бере участі у переговорах про створення авіаційної коаліції для України

Укрінформ
Німеччина не бере участі у переговорах щодо створення авіаційної коаліції для України, але вважає корисними всі кроки, які допомагають Україні боротися з агресором.

Про це сказав речник Міноборони ФРН Арно Коллац на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас питання не стоїть, і Німеччина не бере участь у переговорах щодо створення такої коаліції. Але ми вітаємо всі ініціативи, які полегшать Україні її оборону та захист», – сказав Коллац.

Він пояснив, що Німеччина не є власником відповідних технологій, не має літаків, які могла би передати, та навіть не має можливостей проводити навчання на машинах цього типу в себе.

При цьому речник зауважив, що тема винищувачів буде, очевидно, однією з тем переговорів міністрів оборони ФРН Бориса Пісторіуса та Великої Британії Бена Воллеса, які пройдуть у Берліні пізніше цього дня, в середу, 17 травня.

Читайте також: Бельгія заявила про готовність навчати українських пілотів на F-16

Загалом, зауважив Коллац, захист повітряного простору України є пріоритетом. Німеччина робить свій внесок, передаючи Україні ефективні системи ППО, які відіграють велику роль. Також, додав представник Міноборони, досвід використання їх українськими колегами є корисним і для покращення власної обороноздатності.

Він нагадав, що після США Німеччина надає найбільші обсяги допомоги.

Речник додав, що союзники та партнери разом з Україною постійно обговорюють, як оптимізувати допомогу. Принцип, який панує у форматі «Рамштайн»: кожен робить той внесок, який може, і який може краще зробити. В цьому сила цього формату, підкреслив Коллац.

Читайте також: Україна хоче отримати від союзників 40-50 винищувачів F-16 – радник Резнікова

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не має жодного сумніву, що авіаційна коаліція сформується цього року.

Як повідомлялося, уряд ФРН схвалив виділення Україні найбільшого пакету військової допомоги в сумі понад 2,7 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-