Джапарова і Буданов розповіли іноземним послам про проблеми з поверненням українських полонених

Джапарова і Буданов розповіли іноземним послам про проблеми з поверненням українських полонених

Укрінформ
Міністерство закордонних справ разом з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими провели брифінг для іноземних послів в Україні щодо проблематики повернення українських військовополонених.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, у заході взяли участь перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, начальник ГУР МОУ, голова Координаційного штабу генерал-майор Кирило Буданов, представники штабу, колишні військовополонені та родини українських захисників, які перебувають у полоні.

Доповідачі поінформували представників іноземного дипломатичного корпусу про роботу Координаційного штабу, проблематику, що виникає в процесі звільнення українських військовополонених, можливі шляхи підтримки України з боку партнерів.

"росія продовжує утримувати в полоні тисячі українських військових, мирних жителів та сотні політичних в’язнів. Їх можуть свавільно страчувати та знімати при цьому на відео, як це було у випадку з Олександром Мацієвським, якого вбили російські солдати за те, що він просто підтвердив свою вірність Україні", - зазначила Джапарова.

Буданов своєю чергою наголосив, що, на відміну від рф, Україна неухильно дотримується своїх зобов’язань за міжнародним гуманітарним правом, зокрема, що стосується поводження із військовополоненими.

За словами представника Координаційного штабу Ігоря Сибіги, з російського полону вже звільнено 2324 особи, зокрема 2185 військових (1996 чоловіків та 189 жінок) та 139 цивільних (113 чоловіків та 26 жінок).

Читайте також: Незаконні «вироки» росії українським полоненим не є перешкодою для обмінів – Коордштаб

Під час зустрічі Джапарова та Буданов відповіли на численні запитання іноземних представників щодо грубих порушень міжнародного гуманітарного права та тортур, з якими зіштовхуються українські військовополонені, цивільні та політичні в'язні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-