Британія не планує передавати Україні свої винищувачі – речник уряду

Британія не планує передавати Україні свої винищувачі – речник уряду

Укрінформ
Велика Британія не планує передавати Україні свої винищувачі, адже українська сторона хоче тренувати своїх пілотів на американських F-16.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Guardian, про це заявив у понеділок прессекретар прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

"Ми не плануємо цього робити. Українці прийняли рішення тренувати своїх пілотів на F-16, і ви знаєте, що Королівські військово-повітряні сили не використовують ці літаки", - відповів речник на запитання, чи відправить Британія винищувачі в Україну.

Читайте також: Британія буде ключовою частиною коаліції з підтримки Повітряних сил України – Сунак

Як повідомляв Укрінформ, у лютому британський прем’єр-міністр Ріші Сунак оголосив, що Велика Британія розробить нову програму навчання українських пілотів, аби підтримати зусилля зі створення в Україні нових військово-повітряних сил відповідно до стандарту НАТО, з літаками F16.

У британському уряду повідомили, що цього літа розпочнуть початковий етап навчання українських пілотів з базової підготовки. Буде адаптована програма, яку використовують британські пілоти, щоб надати українцям навички пілотування, які вони зможуть застосовувати на інших типах літаків.

Наголошується, що ці навчання тісно пов’язані із зусиллями Великої Британії щодо співпраці із іншими країнами стосовно надання Україні винищувачів F-16.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-