У розвідці відреагували на «пропозицію» пригожина щодо Бахмута

У розвідці відреагували на «пропозицію» пригожина щодо Бахмута

Укрінформ
Спецслужби будуть обговорювати речі на кшталт інформації про нібито пропозицію керівника пвк «вагнер» євгена пригожина щодо надання даних щодо позицій армії росії у обмін на відступ ЗСУ із Бахмута тоді, коли це буде потрібно.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Кому зараз на користь обговорювати взагалі подібні ініціативи? Я думаю, що Україна повинна і, звичайно, спецслужби будуть і повинні обговорювати подібні речі тоді, коли це буде потрібно і відповідатиме національним інтересам України», - сказав він.

За його словами, Україна робить все можливе, щоб захищати власні національні інтереси і деокупувати території.

«Що стосується окремих вкидів, щодо яких ідуть офіційні розслідування у Міністерстві юстиції США, то я не думаю, що ми повинні з вами це коментувати», - заявив представник ГУР.

Читайте також: ЗСУ досягнули успіху в локальних контратаках і просунулися на північному заході Бахмута - ISW

За інформацією The Washington Post, власник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин наприкінці січня запропонував Києву надати інформацію про місцерозташування російських військ, якщо українське командування виведе своїх солдатів з району навколо Бахмута. В одному зі злитих секретних документів Пентагону вказується, що пригожин у січні контактував з українською розвідкою. Однак, з витоку документа не зрозуміло, які саме позиції російських військ він пропонував розкрити.

Крім того, у видання є інформація, що пригожин в Африці зустрічався з представниками української розвідки, скаржився на брак боєприпасів і рекомендував ЗСУ наступати на Крим.

Втім, сам пригожин у понеділок спростував повідомлення Washington Post, назвавши твердження видання "нісенітницею" і припустив, що таким чином на нього організували напад неназвані жителі підмосковного району Рубльовка, де проживає багато представників політичної та бізнес-еліти.

Також він заперечив і зустріч з представниками української розвідки у неназваній африканській країні, заявивши, що не був на континенті з початку конфлікту в Україні.

Читайте також: Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов

пригожин регулярно звинувачує російську армію в тому, що вона не захистила фланги "вагнера", як було обіцяно, і неодноразово припускав, що високопосадовці російського оборонного відомства та бізнес-еліти підривають військові зусилля у війні в Україні.

Як повідомляв Укріфнорм, напередодні очільник приватної військової компанії "вагнер" євген пригожин заявив, ніби, з 10 травня виведе з Бахмута Донецької області своїх найманців. Причиною він назвав відмову міністерства оборони росії надати їм достатню кількість боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-