Розвідка назвала кількість російських військових на Запоріжжі та Херсонщині

Розвідка назвала кількість російських військових на Запоріжжі та Херсонщині

Укрінформ
Українська розвідка не фіксує виводу російських військ із тимчасово захоплених районів Херсонської та Запорізької областей, загарбники зосередили там 152 тисячі особового складу і готуються до оборони.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі РБК-Україна повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк.

"Ми не фіксуємо зараз жодного відводу військ ні в Запорізькій, ні в Херсонській областях. Так, є певний рух - щось вони вивозять, когось евакуюють, щось намагаються вкрасти, але реального відводу бойових підрозділів ми не бачимо. Наприклад, Енергодар - вони звідти не відходять, але звідти вивозять все, що можуть вкрасти, вивезти та забрати: автомобілі, обладнання з лікарень. Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії", - зазначив Черняк.

За його словами, росіяни у тимчасово захопленій частині Запорізької області готуються до оборони, посилюють існуючі укріплення та будують нові.

Читайте також: Вразливість ППО ставить під загрозу стратегічні об'єкти в рф - британська розвідка

"Противник розуміє, що сил для якихось активних наступальних дій у них уже зовсім не залишилося. Єдине завдання, яке перед ними стоїть - це утримання тих позицій, які в них зараз є. Про якийсь подальший наступ мова вже абсолютно не йде", - підкреслив Черняк.

За його словами, це можна бачити навіть на прикладі заяви речника президента рф дмитра пєскова, який нещодавно сказав, що росія нібито не веде війну. І це меседж, який вже поширюється як і серед російської пропаганди, так і серед їхніх військ, сказав Черняк.

Читайте також: Ворог вводить в оману «снарядним голодом»: у Міноборони заявляють, що росіяни мають чим стріляти

"На окупованій частині Херсонщини ми спостерігаємо такі ж процеси. Особовий склад там залишається. Вони будуть оборонятися, вони будують там оборонні споруди", - додав Черняк.

Загалом, за його словами, на захоплених територіях цих двох областей росіяни зосередили приблизно 152 тисячі особового складу.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей значно зросла кількість випадків мародерства та крадіжок, які вчиняють російські військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-