Україна не атакує російську територію - Президент

Україна не атакує російську територію - Президент

Відео
Укрінформ
Україна зосереджена на визволенні своєї міжнародно визнаної території від загарбників і не зацікавлена в атаках по території росії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується атак російської території, то ми не атакуємо російську територію. Ми звільняємо нашу законну землю. Ми в цьому (атаках по території рф – ред.) не зацікавлені, у нас немає на це часу, у нас немає на це сил і немає на це зброї», - сказав глава держави.

Він підкреслив, що зараз Україна зосереджена на підготовці контрнаступальних дій задля деокупації своєї території згідно з міжнародним правом і законом.

Відповідаючи на запитання щодо «можливого проникнення» на територію рф, Президент наголосив, що якщо він хоче кудись приїхати, то робить це офіційно.

«Що стосується проникнення. Я як Президент України, коли хочу кудись приїхати, приїжджаю офіційно й нікуди не "проникаю"», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський про необхідну кількість зброї для контрнаступу: «Ще кілька візитів, і все»

Раніше The Washington Post опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що Президент Володимир Зеленський нібито пропонував окупувати російські території, щоб отримати важелі впливу на москву, та завдати удару по трубопроводу, який транспортує російську нафту до Угорщини, а також чекати ракет великої дальності, щоб уразити цілі всередині росії.

Відео: ОП

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині. Напередодні він відвідав Італію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-