Загарбники влаштовують провокації з вибухами, щоб втекти з окупованих територій - Федоров

Загарбники влаштовують провокації з вибухами, щоб втекти з окупованих територій - Федоров

Єдині новини
Укрінформ
російські загарбники влаштовують провокації з вибухами, аби виправдати власну втечу з тимчасово окупованих територій України та оголошення евакуації.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Вчора у м. Мелітополь відбулося щонайменше два вибухи... Ми знаємо, колаборантів не випускають, особливо тих, хто приїхав з континентальної ерефії. Всім наказано сидіти до останнього, щоб не показувати, що ерефія виходить з тимчасово окупованих територій. Тому наразі є практика, що колаборанти самі підлаштовують вибухи, щоб показати, що за ними там полюють, і це привід виїздити з окупованих територій. Саме на це схожий вчорашній вранішній вибух", - сказав він.

Водночас Федоров підкреслив, що про колаборанта, якого нібито намагалися підірвати, українська сторона навіть не знала.

Читайте також: У Мелітополі пролунав сильний вибух

Мер Мелітополя зауважив, що другою причиною для підлаштувань провокацій є потреба знайти аргументований привід, аби оголосити подальшу евакуацію в інших населених пунктах.

"Якщо ми пригадаємо, чому вони оголосили евакуацію у щонайменше 15 пунктах тимчасово окупованої Запорізької області, то основне було те, що начебто небезпечно, Україна обстрілює цивільну інфраструктуру. Насправді, це неправда. Тому вороги самі почали обстрілювати цивільну інфраструктуру і полювати за якимись третьорядними-п'ятирядними колаборантами", - зауважив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, у Мелітополі 12 травня вибухнула урна біля під'їзду багатоквартирного будинку, де мешкав так званий “виконувач обов’язків заступника міністра будівництва” Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-