Залужний: Перемога України - це однозначно звільнення всіх окупованих територій

Залужний: Перемога України - це однозначно звільнення всіх окупованих територій

Відео
Укрінформ
Перемога України – це однозначно звільнення усієї окупованої території України.

Про це Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний сказав в інтерв’ю спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром», передає Укрінформ.

«Наша перемога однозначно – звільнення усієї окупованої території України. Вся територія має бути звільна. Але цього замало. Україна як держава має зробити усе, щоб все що відбулась і розпочалось 24 лютого ніколи не повторилось. Це має бути відбудована така військова інституція, яка ніколи не дасть можливість росіянам повторити все», - сказав він.

Читайте також: Залужний: Основою перемоги стане не лише героїзм українців, а й передові технології

Головнокомандувач Збройних Сил зауважив, що перемога - це не лише звільнена територія, а потужна надсучасна боєздатна армія. І світова історія знає держави, які демонструють іншим, що їх краще не чіпати. «Держава Україна має стати саме такою державою». На уточнююче запитання Залужний зауважив, що мова йде про Ізраїль.

Він також запевнив, що Україна знає, що потрібно для звільнення від російських загарбників Криму, Донеччини, Луганщини, але наголошує на великому обсязі роботи, який швидко не зробити.

«Ми знаємо, що потрібно для того, щоб звільнити Крим, що потрібно для того, щоб звільнити Донецьку область, Луганську область. Але це дуже великий обсяг роботи, який швидко не зробиться», - сказав Залужний.

Читайте також: Мета рф на початку вторгнення полягала в тому, щоб знищити українську державність - Залужний

На уточнююче запитання, чи поверне Україна Крим, Донеччину, Луганщину, Головнокомандувач ЗСУ відповів: «Звісно, обовязково!».

Він додав, що саме про повернення додому, про відбудову шкіл йому у листах пишуть діти.

«Тому ми це зробимо обов’язково, для них», - підкреслив Залужний.

За його словами, цю війну можна порівняти і з першою та другою світовими війнами, настільки вона масштабна. Станом на сьогодні лінія фронту для ЗСУ – це 3 тисяч 750 км.

«Це дуже багато. Як у другу світову війну. Кількість боєприпасів, які використовуються нами і противників повністю співпадає. По кількістю сил можливо ще станом на сьогодні ще трошки менше. Але по всім ознакам вже можна прирівняти(до другої світової – ред.). Я особисто був впевнений, що війна такого масштабу неможлива у 21 століття», - підкреслив він.

Читайте також: Залужний каже, що не переглядав прогнозів швидкого знищення України

Залужний підкреслив, що наш супротив вразив весь світ «Тепер будь-яка розмова з західними партнерами починається з того, що вони схиляються перед мужністю і героїзмом наших солдат, а завершується словами – Слава Україні. Героям слава».

Відповідаючи на  запитання щодо збільшення рейтингу української армії, яка до війни була у світі на 25 місці, а зараз на 15, Залужний зауважив, що до будь-яких рейтингів ставиться негативно. А професіоналізм нашої армії оцінюють у світі дуже високо.

Читайте також: Робота над створенням ідеальної української армії триває, попри війну - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-