Залужний розповів, як реагує на українські втрати

Залужний розповів, як реагує на українські втрати

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний попри відсутність емоцій ззовні болісно переживає українські втрати у розв’язаній росії війні й поки не може видаляти прізвища загиблих знайомих з телефонної книги.

Про це він розповів в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром. Генерал», яке транслювалося в ефірі телеканалу «1+1», повідомляє Укрінформ.

«Я, перш за все, нормальна людина з абсолютно нормальним серцем і те, що емоції на обличчі й у поведінці не видають, скажемо так, людського болю, це ще нічого не значить. Насправді, серце відчуває це дуже і дуже болісно», - сказав Головнокомандувач ЗСУ,

Читайте також: Українські військові цього тижня не втратили жодної позиції у Бахмуті - Маляр

Залужний поділився, що повертається до телефонної книги, де бачить дуже багато прізвищ людей, яких уже немає, але не може видалити ці номери.

«Мабуть, я ще не готовий до цього. Колись я, мабуть, це зроблю, щоб видалити цю людину з телефону назавжди, але не вийде видалити з пам’яті й свого серця. Це дуже важко», - зауважив він.

Читайте також: Залужний не поїхав на зустріч Військового комітету НАТО через ситуацію на фронті

На запитання, чи доводилося йому плакати, Головнокомандувач відповів: «Будучи Головнокомандувачем мені не хочеться признаватися у якихось там слабкостях, але я людина. Один раз я плакав, коли мама шукала свого сина. Він був пілотом вертольота, який літав у Маріуполь. Ще на той момент, поки я з нею переписувався, у мене була надія, що все ж таки він живий і все буде добре. І в один момент мені доповіли, що він загинув, його немає».

Залужний зазначив, що коли він мав поговорити з мамою про загибель військового, у нього «не вистачило сил».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-