ЗСУ вразили 8 ворожих пунктів управління, засіб ППО та дві «важливі цілі» ворога

ЗСУ вразили 8 ворожих пунктів управління, засіб ППО та дві «важливі цілі» ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України за добу здійснили 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських загарбників, а також знищили 8 ворожих пунктів управління, засіб ППО та 2 «важливі цілі» ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 11 травня.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили вісім пунктів управління, 13 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, склад паливно-мастильних матеріалів, п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще дві важливі цілі ворога.

Читайте також: Сили ППО знищили на Херсонщині російський безпілотник «Орлан-10»

Також українські захисники протягом поточної доби знищили сім російських безпілотників різних типів.

За даними Генштабу, війська російської федерації продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, здійснивши протягом доби понад 30 атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут і Мар’їнка Донецької області.

Загалом протягом поточної доби російська армія здійснила шість ракетних і 46 авіаційних ударів, а також 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Ракетами загарбники вдарили, зокрема, по Слов'янську, Костянтинівці та Запоріжжю.

Читайте також: Прикордонники збили чотири російських безпілотники у Бахмуті

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджені приватні житлові будинки, а також інша цивільна й адміністративна інфраструктура.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. Водночас росія продовжує використовувати територію та матеріально-технічну базу республіки білорусь для проведення підготовки та бойового злагодження підрозділів своїх збройних сил, сформованих за мобілізацією, з метою подальшого їх залучення до ведення бойових дій на території України.

Читайте також: На Бахмутському напрямку за добу ліквідували 165 загарбників, поранили понад 200

На Сіверському та Слобожанському напрямках рф продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Ударів ворожої авіації протягом доби зазнали райони Красного Хутора Чернігівської області, Кренидівки, Зноб-Новгородського й Уралового Сумської області.

З артилерії і мінометів загарбники били по Нововасилівці, Українському, Іскрисківщині, Білопіллю, Яструбиному, Кіндратівці та Басівці Сумської області, а також по Гур'їву, Глибокому, Стариці, Бугруватці, Огірцевому, Гатищу, Вовчанську, Тихому, Синельникову, Зибиному, Бочковому, Бударках і Великому Бурлуку Харківської області.

Читайте також: Сили спецоперацій знищили патруль у тилу росіян

На Куп’янському напрямку протягом доби наступальних дій росіяни не проводили, натомість завдавали артилерійських і мінометних ударів по Одрадному, Дворічанському, Кам'янці, Тополях, Красному Першому, Фиголівці, Новомлинську, Дворічній і Табаївці Харківської області та по Стельмахівці Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби російська армія вела наступальні дії в районі Серебрянського лісництва, однак успіху не мала. З авіації загарбники вдарили по Спірному.

Артилерійських обстрілів від ворога зазнали Макіївка та Невське Луганської області, Білогорівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове і Веселе Донецької області.

Читайте також: ЗСУ відбили на Таврійському напрямку 22 атаки та знищили понад роту загарбників

На Бахмутському напрямку війська рф продовжують вести наступ, бої в місті Бахмут тривають. Протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в напрямку Ступочків.

Авіаційних ударів загарбники завдали по районах Бахмута, Курдюмівки та Нью-Йорка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Торецьк, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: Розвідники показали, як знищують техніку росіян на Донеччині

На Авдіївському напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, обстрілювала Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївку, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки росіян у районі міста Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби загарбники вели наступальні дії в районі Новомихайлівки, однак успіху не мали. Біля Вугледара та Пречистівки ворог завдав авіаційних ударів. Під російськими обстрілами перебували Парасковіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

Читайте також: На Бахмутському напрямку за добу ліквідували 165 загарбників, поранили понад 200

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська продовжують вести оборонні дії. З авіації росіяни били по районах Малої Токмачки, Омельника та Кізомиса.

Водночас загарбники продовжують обстрілювати населені пункти, розташовані біля лінії бойового зіткнення. Від ворожих ударів потерпали, зокрема, Времівка та Новопіль Донецької області, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка і Кам’янське Запорізької області, Нікополь Дніпропетровської області, а також Херсон, Золота Балка, Веселе, Львове, Іванівка, Антонівка, Дніпровське й Кізомис Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 196 тисяч 920 своїх військовослужбовців і тисячі одиниць військової техніки.

Фото: Фейсбук Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-