Данілов: Листом із проханням про обмін Богуслаєв підтвердив, що був російським агентом

Данілов: Листом із проханням про обмін Богуслаєв підтвердив, що був російським агентом

Єдині новини
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що листом із проханням включити його у список на обмін з росією експрезидент "Мотор Січі" В’ячеслав Богуслаєв підтвердив, що був російським агентом.

Таку думку він висловив у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він просто у цьому листі підтверджує, що він був російським агентом і його туди тягне, от і все", – сказав Данілов, відповідаючи на запитання журналістів, чи варто міняти Богуслаєва, як він просить у листі.

Також Данілов зазначив, що, на його думку, у 1991 році Україна зробила велику помилку, "коли не закрили хрест на хрест КДБ, а зробили просто перейменування".

"На сьогодні маємо трагічні наслідки тої помилки, яка була зроблена, на жаль, у 1991 році. Всю структуру треба було будувати з нуля у 1991 році, як це зробили країни Балтії. На жаль, маємо на сьогоднішній день таку ситуацію. Але повірте, впораємося, народ мудрий, перемога буде за нами, і всі ці агенти, які на сьогоднішній день існують на території нашої країни, вони будуть ще проситися для того, щоб їм зробили обмін. Ми займаємося поверненням наших громадян, для нас життя нашого громадянина – це найвища цінність, і тому рішення, якщо буде прийматися, то повірте, буде тільки на користь нашої країни", – сказав секретар РНБО.

Водночас він звернув увагу, що у поширеному в ЗМІ листі Богуслаєва, написаному російською мовою, "російська федерація" написана з малої літери.

Читайте також: Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва та низки фізичних і юридичних осіб з росії та Ірану

"Це мене вже тішить", – додав Данілов.

Як повідомлялося, експрезидент "Мотор Січі" Богуслаєв попросив включити його в список на обмін з росією. Про це ідеться у листі-заяві за його підписом на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака, який є у розпорядженні "Схем".

В Україні Богуслаєву інкримінують пособництво державі-агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і, віднедавна, протидію ЗСУ. Нині він перебуває в СІЗО, всі обвинувачення відкидає.

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора і продовжив строк тримання під вартою Богуслаєва на 60 діб – до 27 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-