Пентагон офіційно підтвердив, що система Patriot в Україні збила російський «Кинджал»

Пентагон офіційно підтвердив, що система Patriot в Україні збила російський «Кинджал»

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно підтвердило, що українські військові за допомогою системи Patriot збили російську ракету «Кинджал», яку путін назвав недосяжною для засобів ППО.

Про це заявив під час пресбрифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що вони (українські військові – ред.) збили російську ракету, застосувавши систему протиракетної оборони Patriot», - сказав  представник оборонного відомства США.

Він нагадав, що Сполучені Штати й країни-партнери передали Україні системи Patriot, а також цілий перелік інших установок, які зараз застосовуються ЗСУ для оборони.

Генерал також підкреслив, що міжнародне співтовариство продовжить нарощувати засоби ППО України, а також забезпечувати їх боєприпасами, щоби посилити обороноздатність нашої держави.

Читайте також: російський «Кинджал» знищили із системи Patriot - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок США оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму $1,2 млрд. Він включає додаткові системи ППО та боєприпаси; обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів із системами ППО України; боєприпаси для боротьби з безпілотниками; артилерійські снаряди калібру 155 мм; послуги комерційної супутникової зйомки; підтримку навчання, технічного обслуговування та підтримку українських бійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-