У Чорному морі росія тримає чотири ракетоносії з 32 «Калібрами»

У Чорному морі росія тримає чотири ракетоносії з 32 «Калібрами»

Укрінформ
У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 14 ворожих кораблів, серед яких 4 носії крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до 32 ракет.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Станом на 12:30 09.05.2023 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 14 ворожих кораблів, серед яких 4 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 32 ракет; в Азовському морі – 2 ворожих кораблі; в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 5 ворожих кораблів, з них 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 4 ракет», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 35 суден, з них 8 рухалось у напрямку протоки Босфор; до Чорного моря – 36 суден, з них 13 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Ворог тримає у Чорному морі п'ять ракетоносіїв з 28 «Калібрами» – Гуменюк

У пресслужбі нагадали, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України за минулий тиждень знищили 75 російських загарбників, чотири артилерійські системи та п`ять мінометів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-