Безпілотники сьогодні роблять революцію на фронті — Ігнат

Безпілотники сьогодні роблять революцію на фронті — Ігнат

Укрінформ
У сучасних умовах безпілотники виходять на новий рівень і роблять справжню революцію на фронті.

Про це речник командування Повітряних сил ЗС Юрій Ігнат заявив у ефірі телемарафону “Єдині новини” у контексті поширеної у російських пабліках інформації про "атаку дронів" у тимчасово окупованому Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ви бачите, наскільки БПЛА сьогодні виходять на істотно новий рівень і дійсно роблять революцію на фронті. Це стосується БПЛА квадрокоптерних типів і різного рівня - тактичного, стратегічного і так далі. Це те, що потрібно сьогодні розвивати в Україні, те, що буде надавати в майбутньому перевагу”, - сказав Ігнат.

Читайте також: Сили оборони не розраховують на легке повернення КримуГуменюк

Водночас він наголосив на необхідності розвивати не лише виробництво дронів, а й систему боротьби проти безпілотників, тому що "ворог не спить".

Відео: Телемарафон «Єдині новини»

"Зараз вони (рф - ред.) мають своє виробництво БПЛА різних типів, “Ланцетів” багато останнім часом використовують, іранські дрони “Шахеди”. Але ворог, безумовно, буде робити спроби налагодити широке виробництво своїх БПЛА, зокрема ударного типу”, - сказав Ігнат.

Як повідомлялося, призначений окупантами "глава" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вночі ППО відбила атаку дронів. Загалом, за його словами, було запущено "більше 10" безпілотників. Один БПЛА впав у лісосмузі, ще два були збиті над морем, стверджує Развожаєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-