Вдалі контрнаступальні операції стали можливими завдяки професіоналізму піхоти - Сирський

Вдалі контрнаступальні операції стали можливими завдяки професіоналізму піхоти - Сирський

Укрінформ
Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський переконаний, що вдалі контрнаступальні операції стали можливими завдяки чіткій дисципліні та професіоналізму піхоти.

Як передає Укрінформ, про це Сирський написав у Телеграмі з нагоди Дня піхоти ЗСУ.

"Це свято сталевих і мужніх чоловіків. Піхота - це про витримку, мужність, відвагу та героїзм. А ще про характер - він є основою стійкості. Як писав Карл Клаузевіц, під поняттям "сила характеру" йдеться про тверде відстоювання переконань. Байдуже, чи є останні висновками чужої або власної системи поглядів, чи виникають з принципів, норм, миттєвих вражень і будь-яких інших проявів розуму", - зазначив командувач Сухопутних військ.

За словами Сирського, піхотинці – завжди там, де складно. "За останні роки війни ви продемонстрували, що навіть у найскладніших ситуаціях можливо переламати хід подій на власну користь. І навіть там, де ворог переважає чисельно, можливо відвоювати українську землю. Вдалі контрнаступальні операції стали можливі завдяки чіткій дисципліні та професіоналізму піхоти", - наголосив він.

Як підкреслив Сирський, це свято не тільки Сухопутних військ, а й захисників територіальної оборони, десантно-штурмових військ, морської піхоти та усіх, "хто пліч-о-пліч в окопах тримає лінію фронту, де точаться важкі бої".

Читайте також: Сирський відвідав українських бійців на Бахмутському напрямку

"Вічна шана полеглим героям, які віддали своє життя у боротьбі з підлим агресором. Слава всім, хто продовжує битися та безстрашно знищує ворогів. Впевнений, що в найближчий час українська піхота підійматиме український прапор над деокупованим Донецьком, Луганськом та в Криму", - наголосив командувач.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський від імені українського народу подякував піхотинцям за звитягу та самовіддане виконання військового обов’язку, мужність, стійкість і самопожертву у боях з російським агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-