У Британії проходять навчання понад дві тисячі українських військових

У Британії проходять навчання понад дві тисячі українських військових

Фото
Укрінформ
Уже понад 14 тисяч українських військових (у тому числі 21 жінка) пройшли навчання у Великій Британії, а понад 2 тисячі – вчаться саме зараз.

Як передає Укрінформ, про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська в Телеграмі.

“Ви, певне, вже бачили зворушливе відео, на якому іноземні військові шикуються, проводжаючи українських бійців додому з навчань у Великій Британії. Уже понад 14 тисяч українських військових (у тому числі 21 жінка) пройшли навчання у Сполученому Королівстві, а понад 2 тисячі – вчаться саме зараз”, - зазначила Зеленська.

Читайте також: У Британії пройшли підготовку вже 14 тисяч українських військових

Вона повідомила, що програму INTERFLEX із навчання військовослужбовців ЗСУ Велика Британія започаткувала у червні 2022 року, за участю інструкторів іще дев’яти країн-партнерів: Фінляндії, Данії, Швеції, Норвегії, Австралії, Нової Зеландії, Литви, Канади, Нідерландів.

”Навчальний табір у Солсбері є одним із чотирьох, де наші бійці вчаться найнеобхіднішим навичкам – від тактичної медицини до ведення вогню. Із Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом, який зустрів нас у таборі, ознайомилися з ходом навчань”, - розповіла дружина Президента.

Вона наголосила, що “нашим захисникам потрібен весь можливий світовий досвід, бо кожне додаткове знання, кожна навичка – це їхнє збережене життя та здоров’я. А отже – наша перемога”.

Читайте також: Шмигаль і Воллес відвідали бійців ЗСУ, які проходять навчання у Британії

Як повідомлялося, напередодні дружина Президента Олена Зеленська прибула з візитом до Сполученого Королівства Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-