Череватий – про Бахмут: Ворог ще має запаси техніки, але потенціал виснажується

Череватий – про Бахмут: Ворог ще має запаси техніки, але потенціал виснажується

Укрінформ
За добу українські захисники ліквідувати під Бахмутом 133 загарбники, ще 176 були поранені. росіяни використовують застару техніку, що свідчить про виснаження потенціалу.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Бахмут на сьогодні – це головна ціль ворога, зосередження всіх його атакуючих зусиль. За цю добу 19 разів він атакував наші позиції на цьому напрямку, 229 разів обстріляв різними системами і калібрами ствольної і реактивної артилерії наші позиції, 2 авіанальоти здійснив. Ми натомість під час відбиття цих атак знищили 133 окупанта, 176 зазнали поранень. Також було знищено станцію радіоелектронної боротьби «Житель» і дві станції «Стриж», дві самохідні установки ворога, дві гармати-гаубиці, БМП і 8 польових складів боєкомплектів», - поінформував речник.

Відповідаючи на запитання, чи вдається загарбникам оперативно поповнювати свої запаси, Череватий зазначив, що, на жаль, ворог має запаси, проте з кожним днем українські захисники роблять все, щоб цей запас зменшити. Крім того, використання застарілої техніки типу БМП-1 чи БТР-60, танки Т-62 свідчить про те, що потенціал ворога виснажується, сказав він.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони виконали 872 вогневі завдання - знищили дві роти рф

Череватий також висловив сподівання, що спроби росіян взяти Бахмут до 9 травня будуть нівельовані героїчною боротьбою українських захисників.

«Навіть якщо стратегічно дивитись, це вже виглядає дещо кумедно, коли для такої найбільшої країни світу головним трофеєм на 9 травня буде взяття районного центру», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за час повномасштабної війни ліквідували близько 192 тисяч 590 російських загарбників, зокрема 650 осіб – за останню добу.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-