Практично в усіх турбінних залах ЗАЕС росіяни розмістили вибухівку – експерт

Практично в усіх турбінних залах ЗАЕС росіяни розмістили вибухівку – експерт

Укрінформ
Практично в усіх турбінних залах Запорізької АЕС знаходиться вибухівка, росіяни перетворили станцію на склад озброєння.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіа центрі Україна-Укрінформ.

«Наскільки мені відомо, просто в публічному просторі прийшла така інформація, що тут в четвертому блоці в турбінних залах розмістили зброю і вибухівку. Але вона там є практично в усіх турбінних залах, десь вони розміщені раніше, кудись окупанти завозять тільки зараз. На жаль, фактично Запорізька станція зараз є складом озброєнь і вибухівки для російської армії», – сказав Харченко.

За його словами, єдиний шанс покращити ситуацію – це звільнення АЕС. Але Україні треба розуміти, що при відступі росіяни намагатимуться знищити все обладнання.

«Звісно, ми сподіваємось, що вони не намагатимуться знищити самі реактори, але є така гіпотеза, що буде намагання знищити все інше допоміжне обладнання. Тобто все, що не буде напряму загрожувати підривом реакторів чи якоюсь іншою аварією безпосередньо», – підкреслив директор Центру досліджень енергетики.

Читайте також: Подоляк - про ситуацію на ЗАЕС: росіяни шукають кроків до ескалації

Харченко додав, що потрібен буде не один місяць для запуску станції в роботу.

«До звільнення станції треба вже зараз готуватися, потрібно буде проводити розмінування та величезну кількість швидких кроків, щоб забезпечити безпеку станції. На нас чекає величезна відбудова, тому що вони знищать все, що зможуть знищити», – резюмував Харченко.

Як повідомлялося, російські загарбники розмістили в приміщенні турбінного відділення 4-го енергоблоку Запорізької атомної електростанції військову техніку та вибухівку.

Перше фото: Fredrik Dahl / IAEA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-