На Лимано-Куп’янському напрямку ЗСУ знищили 36 окупантів, понад сотню поранили

На Лимано-Куп’янському напрямку ЗСУ знищили 36 окупантів, понад сотню поранили

Єдині новини
Укрінформ
На Лимано-Куп’янському напрямку ворог завдав 565 ударів по позиціях українських захисників. Своєю чергою Сили оборони знищили 36 росіян, ще 108-м завдали поранень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, коментуючи ситуацію на Лимано-Куп’янському напрямку.

«Цей напрямок є рекордсменом по обстрілах ворожими силами ураження. За цю добу із РСЗВ та артилерії він наніс 565 ударів, одне боєзіткнення відбулось. Наші воїни знищили 36 окупантів, 108 поранили, підбили танк Т-72, дві БМП-1 - це застарілі машини, а також підбили мінометний розрахунок», - повідомив речник.

Читайте також: Ситуація під Бахмутом: ворог майже 400 разів обстріляв позиції ЗСУ, відбулось 11 боєзіткнень

За його словами, ворог прагнув би повернути собі Лиман та інші населені пункти, проте вже кілька тижнів поспіль не має жодного успіху. Тут діють регулярні війська і майже немає ПВК, повідомив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 травня 2023 року ліквідували близько 191 тисячі 940 російських загарбників, при цьому 520 осіб - за минулу добу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-