Ситуація під Бахмутом: ворог майже 400 разів обстріляв позиції ЗСУ, відбулось 11 боєзіткнень

Ситуація під Бахмутом: ворог майже 400 разів обстріляв позиції ЗСУ, відбулось 11 боєзіткнень

Укрінформ
Ситуація на Бахмутському напрямку залишається однією з найскладніших на фронті. Ворог 399 разів за добу обстріляв позиції українських захисників. Сили оборони знищили 105 окупантів, ще 104 зазнали поранень.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Там (на Бахмутському напрямку – ред.) ситуація складна, напевне найскладніша на сьогодні на всіх ділянках фронту, проте контрольована. Ворог завдає ударів, 399 разів він бив з різних систем і калібрів по наших позиціях. 11 боєзіткнень відбулося, 105 окупантів знищено, 104 зазнали поранень, також знищено ЗРК «Бук», 3 гармати, одну САУ «Гвоздика» і два польових склади з боєприпасами», - повідомив речник.

Відповідаючи на питання чи зможе ворог до 9 травня захопити Бахмут, Череватий зауважив, що має великий сумнів з приводу цього.

Читайте також: ЗСУ уразили 12 районів зосередження ворога та чотири склади боєприпасів

«Ну, вони чемпіони світу і напевне, що рекордсмени Гіннеса по встановленню дедлайнів, вони перший дедлайн встановлений ще в липні. Там йде позиційна війна, дуже важкі бої, проте я піддав би дуже великому сумніву. Вони до 1 травня не змоги і навряд чи далі щось у них вийде. Я вірю в Сили оборони і швидше за все їм це буде нереалістично», - вважає речник.

Коментуючи масовані ворожі обстріли цивільних об’єктів останніми днями, речник підкреслив, що вважає це виявом відчаю ворога.

Читайте також: Ворог наступає на чотирьох напрямках, найзапекліші бої - за Бахмут і Мар’їнку

«Коли ворог не може нічого досягнути на полі бою, він б’є по наших мирних містах. І це знак відчаю і помсти, тому що вони не показали насправді ніякого військового вишколу, якихось досягнень і не показали себе, як гідний ворог», - наголосив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, втрати ворога, який упродовж доби 18 разів безуспішно намагався атакувати позиції Сил оборони на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, становлять убитими та пораненими майже дві роти.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-