Військові зможуть звільнитись зі служби, якщо їхні родичі загинули або зникли безвісти - закон

Військові зможуть звільнитись зі служби, якщо їхні родичі загинули або зникли безвісти - закон

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу", розширивши підстави звільнення з військової служби у період воєнного стану.

Про це народний депутат Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними політика, ухвалення Закону "Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану" (№8009) підтримав 291 парламентарій.

Читайте також: Рада вийшла з угоди про Міжпарламентську асамблею держав СНД

Документом встановлюється, що мобілізовані військовослужбовці та контрактники можуть звільнятися зі служби під час воєнного стану, якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба, брат або сестра) загинули чи зникли безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час повномасштабної війни.

Як повідомлялося, напередодні Верховна Рада затвердила укази Президента щодо продовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації з 20 травня на 90 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-