Подоляк про контрнаступ ЗСУ: Це будуть десятки і сотні різних дій

Подоляк про контрнаступ ЗСУ: Це будуть десятки і сотні різних дій

Укрінформ
Контрнаступ України складатиметься з "десятків і сотень різних дій" і від нього залежатиме те, як розвиватиметься далі Велика війна.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю австрійській провідній газеті Die Presse, передає Укрінформ.

"Звичайно, нам імпонує, що всі на це чекають (український контрнаступ — ред.). Це дійсно важлива подія. Йдеться про перехоплення ініціативи і про те, як буде розвиватися Велика війна. Наступ має ще більше деморалізувати російську армію і дати зрозуміти, що війна не закінчиться на лінії розмежування, як це було у 2014 році", - сказав він.

Читайте також: Зеленський про контрнаступ: Почнемо до того, як у нас з’являться F-16

За словами Подоляка, є кілька факторів, які визначатимуть час контрнаступу.

"По-перше, точний план визначає українська армія. Ми не будемо обговорювати його публічно. По-друге, початок залежить від необхідного озброєння, від наявності артилерійських боєприпасів, ракет, безпілотників та військової техніки. Наразі триває доукомплектування бригад, які беруть активну участь. По-третє, на тих ділянках фронту, де масово зосереджені російські сили, вже ведеться робота з метою послаблення їхньої обороноздатності. Четвертий момент – це погодний фактор, оскільки він визначає можливість пересування військової техніки", - зазначив радник керівника Офісу Президента.

Читайте також: Посол України у Німеччині закликав Берлін до нових поставок зброї

Він наголосив, що понад 90% українців хочуть, щоб ця війна "закінчилася належним чином". "Війна завершиться належним чином лише тоді, коли всі окуповані території будуть звільнені до міжнародно визнаних кордонів 1991 року. За будь-якого іншого сценарію існує загроза невирішеного конфлікту: це означає політичну сіру зону, економічну нестабільність, біженців і продовження російської агресії", - додав Подоляк.

Радник керівника Офісу Президента також заявив, що "контрнаступ складається не з однієї дії, а з великої кількості різних дій".

"Це будуть десятки і сотні різних дій. Ми не все будемо відразу коментувати. Військові просять про тишу для виконання їх завдань", - додав він.

Читайте також: Публікації у ЗМІ щодо контрнаступу не допомагають українським військовим - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українцям не варто чекати того, що настане такий день, коли Сили оборони заявлять про початок контрнаступу, тим більше, що певні дії вже відбуваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-